Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple: "Vi kommer fortsätta utvärdera GT Advanced"

Ny detaljer om överenskommelsen mellan Apple och safirglastillverkaren GTAT som ansökt om konkursskydd har blivit kända, och ett framtida utbyte mellan bolagen är inte uteslutet.

Tidigare i veckan rapporterade 99mac att Apple och safirglastillverkaren GT Advanced Technologies nått en överenskommelse om att gå skilda vägar. Nu uppger båda företagen att ett framtida samarbete inte är uteslutet. Apple säger i ett uttalande att de kommer följa hur GTAT utvecklar tekniken för att framställa syntetiskt safirglas i stor skala, och att de ser över olika möjligheter för fabriken i Arizona.

GT Advanced å sin sida uppger att de ämnar fortsätta att utbyta tekniska kunskaper med Apple för att framöver kunna tillverka större cylindrar med det råmaterial som blir safirglas. Möjligheten att producera större cylindrar skulle bidra till att sänka kostnaden för syntetiskt safirglas. GTAT ska enligt Reuters gå från cylindrar som väger 115 kilo till en vikt på 165 kilo.

Enligt det nya avtalet kommer GTAT åtminstone tills vidare sluta med egen tillverkning av safirglas för att istället distribuera utrustning för tillverkning. Verksamheten där GTAT idag bedriver safirglastillverkning kommer att minska, bland annat i staden Mesa i Maricopa County, Arizona där den berörda fabriken ligger.

Den förskottsbetalning på 439 miljoner dollar som Apple gett safirglastillverkaren ska betalas tillbaka, och GTAT frias därmed från sitt avtal om exklusivitet med Apple. Apples talesperson Kristin Huguet säger:

"Apple har lagt ner mycket resurser på en ambitiös ny metod att tillverka safirglas tillsammans med GTAT, som inte är redo för fullskalig produktion. Vi kommer att fortsätta utvärdera GTAT:s framskridande mot tillverkning av syntetiskt safirglas på större skala, liksom överväga andra möjligheter för fabriken. Vi är fortsatt engagerade i staden och vi kommer att samarbeta med staden Mesa och Maricopa County för att hjälpa de anställda på GT Advanced som drabbas att hitta nya jobb."

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.