Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Träning och hälsa

Fitbit lanserar Charge, Charge HR och Surge

Fitbit visar upp tre nya armband för att hålla koll på sin träning och hälsa. Charge börjar säljas inom kort och Charge HR och Surge kommer i början av nästa år.

I början av året återkallade Fitbit armbandet Force efter att ett antal användare rapporterat om allergiska reaktioner. Nu är de redo att lansera förbättrade modeller och berättar via sin blogg om trion Charge, Charge HR och Surge. Det är tre olika armband som håller koll på användarens träning och hälsa.

Charge

Charge är den billigaste modellen och den enda av de tre som börjar säljas inom kort. Armbandet kommer att säljas på företagets webbplats samt via återförsäljare och kostar 130 dollar, motsvarande 949 kronor. Till utseendet påminner det en del om Force som återkallades och armbandet finns just nu i svart eller grått, vinrött och blått kommer senare. Den inbyggda OLED-skärmen kan visa träningsdata och vem som ringer om armbandet är nära användarens mobil.

Funktioner

  • Håller reda på antal steg, distans, kalorier och trappor

  • OLED-skärm visar klockan och data

  • Automatisk funktion för sömn och ett tyst vibrerande alarm

  • Nummerpresentatör, armbandet vibrerar och visar nummer eller namn när en smart mobil är i närheten

  • Håller koll på träningspass

  • Hög kvalitet, vattentåligt, bekvämt

  • Upp till sju dagars batteritid

Någon gång i början av nästa år släpps de två andra modellerna, Charge HR och Surge. Charge HR håller kontinuerligt reda på användarens puls utan att personen behöver ha något band runt bröstkorgen. Batteritiden är något kortare, Fitbit säger armbandet räcker upp till 5 dagar. Prislappen hamnar på 150 dollar, motsvarande 1 094 kronor. Till en början är det färgerna svart och plommon som gäller, men blått och orange kommer kort efter.

#Fitbits nya toppmodell är företagets mest avancerade. Klockan har åtta sensorer, däribland GPS och pulsmätare. Enheten har en större skärm och ett bredare armband med en batteritid på upp till sju dagar. Surge kommer först i svart och senare i blått och orange. Prislappen ligger på 250 dollar, motsvarande 1 823 kronor.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.