Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple TV-uppdatering orsakar nätverksproblem

Den senaste säkerhetsuppdateringen till Apple TV kan orsaka problem med den trådlösa uppkopplingen, som täcks av ett utbytesprogram från Apple.

Tillsammans med IOS 8.1 släppte Apple också en mindre säkerhetsuppdatering till Apple TV med versionsnummer 7.0.1. Bland annat åtgärdades en säkerhetslucka där en Bluetooth-enhet kunde kringgå parkoppling med Apple TV-enheten.

Enligt källor i Apples supportavdelning har dock uppdateringen orsakat problem med nätverksuppkopplingen för vissa användare. Mer specifikt gäller detta enheter av Apple TV version 3 som har vissa serienummer. Dessa täcks sedan tidigare av ett utbytesprogram från Apple som 99mac rapporterat om, men användare som hittills inte upplevt problem kan alltså nu ha fått det med den senaste uppdateringen.

Beskrivna sympton är att Apple TV inte kan hitta ett nätverk, inte lyckas ansluta till nätverket, eller att uppkopplingen plötsligt tappas. Enheter som berörs av utbytesprogrammet har DRHN som de fyra sista bokstäverna. Dessutom måste de fjärde och femte tecknen i serienumret innehålla något av följande kombinationer:
H9, HC, HD, HF, HG, HH, HJ, HK, HL, HM, HN, HP, HQ, HR, HT, HV, HW, HX, J1, J2, J3, J4, J5, J6, J7, J8, J9.

Apples servicepersonal uppges vara medvetna om problemen, och de användare som fått problem med sin Apple TV bör kontakta Apple Support eller ta den till en Genius Bar i någon av Apples butiker.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.