Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Emojier får större etnisk mångfald

Nästa version av standarden Unicode kan låta användaren variera hudfärg och etnicitet hos emoji-symboler i ett försök att öka mångfalden bland figurerna.

Det konsortium som styr över industristandarden Unicode har bestämt sig för att bildalfabetet #emoji ska uppvisa en större etnisk mångfald. Ett förslag till nästa uppdatering av Unicode är att införa möjligheten att modifiera hudfärgen på emoji-figurer, så att en användare kan välja utifrån en serie färger på sin emoji. Detta rapporterar bloggen Emojipedia. Planer finns också på att hudfärgen ska kunna regleras individuellt på sådana symboler som föreställer par.

Tidigare riktlinjer gällande emoji har gått ut på att göra symbolerna så neutrala som möjligt vad gäller hudfärg, etnicitet och kön om detta inte uttryckligen specificeras i emojisymbolens beskrivning. Apple är ett av de företag som uttryckt intresse för att införa en större mångfald i emoji-alfabetet, och har sagt sig arbeta tillsammans med konstortiet för att uppdatera standarden.

Spridningen av nya versioner av Unicode går dock långsamt. I somras uppdaterades standarden till version 7.0 och fick över 250 nya emoji-symboler, men ännu har inte Apple infört stöd för dessa i sina operativsystem IOS 8 och OS X Yosemite. Version 8.0 är planerad till mitten av nästa år.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.