Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Facebooks grundare förklarar appen Messenger

Facebooks grundare Mark Zuckerberg svarar på frågor bland annat om varför Facebook tvingade sina användare att chatta med Messenger, och varför han bär likadan t-shirt varje dag.

Tidigare i år stängde Facebook av chatt-funktionen i sin mobilapp, och tvingande användare som ville chatta att använda den särskilda appen Messenger. Beslutet mottogs med blandade känslor, och i en frågestund nyligen svarade Facebooks grundare Mark Zuckerberg på varför de gjorde så.

Enligt Zuckerberg handlar det om att användarupplevelsen med en dedikerad app för att skicka meddelanden är mycket bättre än att göra det i huvudappen som inte primärt är avsedd för chatt. När Facebook konstaterade att användare chattade väldigt mycket ville man förbättra den funktionen, och det blev genom en egen app. Mark Zuckerberg säger:

"Vi ville göra det här eftersom vi tror att det ger en bättre upplevelse. Chatt blir viktigare och viktigare. På en mobil kan varje app bara fokusera på att göra en enda sak riktigt bra, tror vi.

Syftet med Facebook-appen är nyhetsflödet. Chatt var något som människor gjorde mer och mer. 10 miljarder meddelanden skickas varje dag, men för att få dom var du tvungen att vänta på appen att starta, och sedan gå till en separat flik. De populäraste chattklienterna hade sin egen app. De apparna var snabba och fokuserade på meddelanden. Du chattar förmodligen med folk 15 gånger per dag, och att behöva gå in i en app och göra en bunt extrasteg innebär en hel del extraarbete."

Mark Zuckerberg säger också att beslut av den här typen hör till de svåraste att fatta. Det är en utmaning att få användare att byta app, och det handlar om ett förtroende att Facebook kan skapa en meddelande-app som är riktigt bra.

En mer lättsam fråga var varför Mark Zuckerberg har samma tröja på sig hela tiden. Han svarade att han har flera exemplar av en likadan tröja, och att det handlar om att minimera triviala val för att kunna fokusera på viktigare beslut.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.