Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Expansion till Xcom blir egen IOS-app

En expansion till det populära spelet Xcom har nu nått IOS-plattformen, men i form av en fristående app.

Det är nu ett drygt år sedan den första expansionen till det populära strategispelet Xcom: Enemy Unknown släpptes för Mac och pc. Originalspelet uppskattades av 99mac:s redaktör och rekommenderades i augusti som ett bra tidsfördriv under regniga sommardagar.

Expansionen heter Enemy Within och introducerar fler otäcka utomjordingar, ny teknik och en serie förbättringar i spelmekaniken. Den största förändringen är möjligheten att uppgradera sina soldater antingen med hjälpa av mekaniska implantat (Cybernetics) eller genom genmodifiering (Genetics). Att istället för normala mänskliga soldater beordra stålklädda cyborger och supermänniskor som kan hoppa fyra våningar på slagfältet förändrar taktiken i grunden.

Xcom finns också i en version för IOS, och nu har Enemy Within äntligen nått plattformen. Dock är det inte fråga om ett köp inuti appen som på OS X, utan en fristående app för 99 kronor samtidigt som den ursprungliga appen Xcom: Enemy Unknown tycks ha tagits bort. Detta kan tyckas som en märklig strategi, då det inte är fråga om ett helt nytt spel utan en utvidgning av originalet. Det är oklart varför utvecklaren 2K har valt att göra så här, och det höga priset kan säkert avskräcka många. Men för den som ännu inte upplevt Xcom och som vill jaga lite utomjordingar på sin Ipad är det här ett bra stället att börja på.

Namn
XCOM®: Enemy Within
Plattform
IOS
Utvecklare
2K, INC.
Version
1.0.0
Pris
99,00 kronor
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska, franska, italienska, japanska, koreanska, polska, ryska, spanska, tyska
Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.