Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Analytiker tror på 71,5 miljoner sålda Iphone under julhandeln

Stjärnanalytikern Ming-Chi Kuo förutspår en kraftig ökning av antalet sålda Apple-telefoner under årets fjärde kvartal som innefattar julhandeln.

Analytikern Ming-Chi Kuo på KGI har gjort sig känd som ovanligt träffsäker när det gäller prognoser om Apple. I en rapport uppskattar han nu hur många telefoner Apple kommer att sälja under årets fjärde kvartal, vilket inkluderar den lukrativa julhandeln.

Enligt Apple Insider spår Kuo att försäljningen av Iphone kommer att slå alla tidigare rekord, och att leveranserna kommer att öka med 82 procent. Iphone 6 sägs stå för den största delen av Iphone-försäljningen med nästan 60 procent. På andra plats kommer den större modellen Iphone 6 Plus, som enligt rapporter är en bristvara. Enligt Ming-Chi Kuo beror detta dels på hög efterfrågan, men också på svårigheter vid tillverkningen.

Prognosen beräknar försäljningen av Iphone 6 att hamna på 41,65 miljoner enheter under kvartalet, och för Iphone 6 Plus 15,1 miljoner enheter. Tillsammans med försäljningen av Iphone 5S, 5C och 4S uppger Kuo den totala försäljningen till 71,5 miljoner sålda enheter.

Lägre efterfrågan Q1

Under det första kvartalet 2015 kommer försäljningen enligt prognosen att sjunka kraftigt. Sammanlagt beräknas Kuo försäljningen till 49,43 miljoner enheter inklusive 21,6 miljoner Iphone 6 och 10,2 miljoner Iphone 6 Plus.

Under jul-kvartalet 2013 sålde Apple 51 miljoner Iphone, och året dessförinnan 47,8 miljoner. Om Kuos analyser är riktiga skulle försäljningen detta året alltså innebära en kraftig ökning.

Apple har inte publicerat någon egen prognos över antalet sålda telefoner, men gav under sin senaste kvartalsrapport riktlinjer inför kvartalet Q1 2015, vilket motsvarar 2014 års fjärde kvartal på grund av brutet räkenskapsår. Enligt de riktlinjerna räknar Apple med intäkter på mellan 63‚5 och 66,5 miljarder dollar sammanlagt. Detta motsvarar mellan 474,4 och 494,8 miljarder svenska kronor.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.