Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Spotify sammanfattar musikåret 2014

Spotify delar med sig av en hel del statistik över hur deras kunder lyssnade på musik under 2014.

Den svenska strömmande musiktjänsten Spotify sammanfattar 2014 på en särskild webbsida som rymmer all möjlig statistik över deras kunders musikvanor. Bland annat avslöjas att årets mest spelade låt kanske inte helt förvånande är Happy med Pharell Williams. Den mest spelade låten genom tiderna är däremot Wake Me Up med Avicii från 2013, som 26 februari i år blev den första låten på Spotify med över 200 miljoner lyssningar.

Spotify meddelar också att den låt som har allra flest spelningar den första januari är Abbas klassiker Happy New Year från 1980. Årets gladaste dag var annars 30 maj, när det spelades flest glada låtar enligt Spotifys definition.

Årets mest delade låt blev Take Me To Church med Hozier, och den som kördes mest på repeat var Shine med Benjamin Francis Leftwich. Spotify noterar också att musiklyssnandet i Brasilien sjönk markant timmarna efter att Tyskland spelade 7 – 1 mot landet i fotbolls-VM den 8 juli.

Några låtar var särskilt populära i vissa länder. Mexikos favoritlåt blev exempelvis Let Her Go med Passenger medan Nya Zeeland föredrog Holding You med Ginny Blackmore. Sverige kunde tydligen inte få nog av Carry You Home med Zara Larsson.

Visar ditt personliga musikår

Spotify erbjuder också möjligheten att visa användarens personliga musikår genom att logga in med Spotify Premium. Både mest spelade låtar, spellistor och genrer visas, samt vilka länder musiken som spelades kom ifrån. Annan intressant information är sammanlagd speltid och vilken veckodag som det spelades mest musik på. Utifrån användarens musikår ger Spotify också tips på bra musik inför 2015.

De mest populära låtarna på Spotify 2014

1. Happy - Pharell Williams
2. Rather Be - Clean Bandit (feat. Jess Glynne)
3. Summer - Calvin Harris
4. Dark Horse - Katy Perry
5. All of Me - John Legend
6. Timber - Pitbul
7. Rude - Magic
8. Waves - Mr. Probz
9. Problem - Ariana Grande
10. Counting Stars - OneRepublic

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.