Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bose förbereder strömmande musiktjänst

En publicerad arbetsannons tyder på att hörlurstillverkaren Bose satsar på att starta en egen strömmande musiktjänst för att konkurrera med Beats.

Hörlurs- och stereotillverkaren Bose har lagt ut en platsannons som tyder på att de snart tänker lansera en egen strömmande musiktjänst. Annonsen efterlyser en erfaren designer för musiktjänster i molnet. Tjänsten avser att utveckla en protoyp för Boses "nästa generations strömmande musikplattform".

Det är ont om detaljer kring Boses satsning, men enligt Hypebot kommer fokus att ligga på målgruppen som föredrar musik av hög teknisk kvalitet. Därmed skulle de största konkurrenterna i dagsläget vara tjänter som Deezer Elite och musikern Neil Youngs musikspelare Pono. Men Bose kan även komma att konkurrera med bredare musiktjänster. Enligt annonsen har den ideala medarbetaren tidigare erfarenhet från musiktjänster som Spotify, Beats, Google Play, Rhapsody, Amazon eller liknande.

Bose har den senaste tiden kämpat hårt mot sina konkurrenter Beats, som numera ägs av Apple. I oktober rapporterade Recode att Bose skrivit avtal med den amerikanska fotbollsligan (NFL) om att vara det exklusiva hörlursmärket som visas upp i intervjuer och andra framträdanden på tv. Det innebär att spelare måste ta av sig exempelvis hörlurar från Beats innan de syns i tv, för att inte riskera böter. Om nu Bose lanserar en musiktjänst innebär det ytterligare ett område där hörlurstillverkarna kan konkurrera.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.