Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

7 tips för bättre Iphone-bilder

Iphone har blivit en populär kamera och med de här sju tipsen från COOPH kan du ta ännu bättre bilder under året som kommer utan att behöva köpa några dyra tillbehör.

Bilddelningstjänsten Flickr summerade nyligen det gångna året och 99mac kunde konstatera att Iphone är en väldigt populär kamera bland tjänstens användare. Med hjälp av det här tre minuter långa videoklippet kan du lära dig några kreativa knep för att ta bättre bilder utan att behöva köpa några dyra tillbehör.

Videon kommer från COOPH, Cooperative of Photography. Deras sju tips kommer här i textform:

  1. Panodash: Använd panoramaläget för att ta bilder där din modell är med på flera ställen. Passar för: roligare semesterbilder.

  2. Pano Drive-by: Använd panoramaläget för att ta bilder i bilen medan du är ute och åker. Passar för: att fördriva tiden under bilresor.

  3. Zoom: Använd en kikare för att zooma i bilder. Passar för: fånga sevärdheter som är långt bort.

  4. Makro: Lägg en droppe vatten på kameralinsen och kom riktigt nära dina motiv. Passar för: fånga insekter eller växter på nära håll.

  5. Reflektorskärm: Ett snö- och solskydd för bilar blir en utmärkt reflektorskärm som ger mer ljus i till dina bilder. Passar för: porträttbilder.

  6. Stativ och fjärrutlösare: Med några bitar kartong och dina hörlurar kan du göra ett smart stativ och ta bättre "selfies" utan att din utsträckta arm syns i bild. Knappen för att höja volymen på hörlurssladden fungerar som fjärrutlösare: Passar för: "selfies" och för motiv som kräver en stadig "hand".

  7. Undervattenshus: Stoppa ner din telefon i ett glas och sänk ner det under vattenytan. Nu kan du ta roligare bilder av vänner eller husdjur på stranden. Passar för: strand- eller poolbilder.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.