Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple stämmer Ericsson

Apple lämnar in en stämningsansökan riktad mot svenska Ericsson gällande avgifter för patent på LTE-teknik.

Apple har lämnat in en stämningsansökan mot det svenska telekommunikationsbolaget Ericsson gällande licenskostnader för LTE-teknik. Detta rapporterar Reuters, som skriver att Apple anser att Ericsson kräver för höga licensavgifter för användning av tekniken.

Apple menar att patenten på LTE-teknik som Ericsson äger inte är "grundläggande" för mobilnätens standard, och därmed bör licenskostnaden beräknas utifrån värdet av processorn där tekniken används. Ericsson begär idag en procentsats av priset på hela telefonen eller surfplattan.

Apple vill att domstolen ska avgöra en rimlig avgift för användandet av Ericssons patent. Apples talesperson Kristin Huguet säger:

"Tyvärr har vi inte lyckats komma överens med Ericsson om en rättvis avgift för deras patent, så som en sista åtgärd ber vi nu domstolen om hjälp."

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.