Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Windows 10 blir en gratis uppdatering

Användare som skaffat Windows 7 eller senare kommer att få uppdatera gratis till det nya operativsystemet Windows 10.

Microsoft höll under onsdagskvällen en presskonferens där flera nya detaljer om det kommande operativsystemet #Windows 10 presenterades, samt ett antal produktnyheter.

I ett överraskande drag för företaget meddelade Microsoft att Windows 10 kommer att finnas tillgängligt som en gratis uppdatering för befintliga användare som äger en enhet med Windows 7 eller Windows 8.1. Även mobilanvändare som har Windows Phone 8.1 kommer att kunna uppdatera till Windows 10 gratis. Erbjudandet om gratis uppdatering kommer att gälla under ett år.

Microsoft meddelade också att den digitala assistenten Cortana kommer till pc-datorer efter att hittills bara funnits i mobila enheter. Cortana kan, precis som Apples motsvarighet Siri, lägga in möten i kalendern, ringa upp kontakter och många andra saker.

Dessutom kommer Microsoft-appar som Word, Powerpoint och Outlook blir universella, och alltså fungerar både på datorer, mobiler och surfplattor. Dokument synkroniseras via Onedrive och finns tillgängliga på alla enheter. Microsoft hoppas också på att få tredjepartsutvecklare att göra sina appar universella för alla plattformar.

Ny webbläsare

Istället för en ny version av Internet Explorer presenterade Microsoft också en helt ny webbläsare, som fått namnet Project Spartan och har en helt ny renderingsmotor och funktioner så som att det går att anteckna direkt på en webbplats och lägga till kommentarer. En del funktioner som känns igen från Apples webbläsare Safari kommer också, så som en särskild läsvy och möjligheten att spara ner webbsidor för att läsa offline.

Det nya operativsystemet Windows 10 kommer att lanseras under hösten, men en så kallad Insider Preview kommer redan i slutet av januari, och blir tillgänglig för vem som helst. Denna version saknar bland annat den nya webbläsaren och många andra funktioner, men Microsoft uppger att dessa kommer att läggas till gradvis under de kommande månaderna.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.