Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Vinnaren i 99mac:s julkalender

Juryn har utsett en segrare i sista luckan av 99mac:s julkalender. Det blir Daniel Ahlm som vinner en nördig helkväll tillsammans med redaktörerna Ida Lindkvist och Jakob Nilsson.

2014 års upplaga av 99mac:s julkalender blev en stor succé, och intresset var stort bland läsarna för att med korrekta svar och fantasifulla motivationer vinna de priser som dolde sig bakom varje lucka under december månad. Den sista luckans pris var något alldeles särskilt, nämligen en helkväll tillsammans med 99mac:s redaktion. Uppgiften var att komponera ihop ett menyförslag att bjuda redaktörerna på.

Efter en otroligt svår överläggning beslutade sig juryn för att utse Daniel Ahlm till segrare. Hans föreslagna meny beskrevs som "en nördig trerätters med det bästa av teman" och innehöll bland annat färsk pasta, västerbottenost och syrligt äpple.

Daniel Ahlm får nu slå följe med redaktionen till restaurang Matsalen i Stockholm där en exklusiv avsmakningsmeny med dryck väntar. Om menyn har några likheter med den som Daniel själv komponerade ihop vet vi inte, men det kommer säkerligen bli en fest för smaklökarna.

99mac tog kontakt med segraren för att bjuda in honom till festmåltiden, och passade på att ta pulsen på honom.

Hej Daniel, hur känns det att ha blivit vinnaren i lucka 24?

Helt underbart, vilken känsla. God mat och gott sällskap, vad mer kan man önska?

Hur ofta besöker du 99mac?

Som sann Macnörd och pedagog är jag en ganska frekvent besökare, minst en gång i veckan. Under december månad var jag dock där minst en gång om dagen. Älskar adventskalendertävlingar!

Hur länge har du varit läsare av 99mac?

Oj, bra fråga. Forumet har varit min inspirationskälla i många år, kanske tio? Jag är dock mer av en läsare än en skrivare.

Helkvällen kommer att ske under februari, och 99mac kommer självklart att rapportera hur det hela förlöpte efteråt.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.