Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

finansrapport

Apple och Samsung lika stora

Under julhandeln levererade Samsung och Apple lika många mobiltelefoner, men medan Apple rapporterar rekordsiffror fortsätter den sydkoreanska elektronikjätten att tappa vinst.

Efter att Apple rapporterade rekordsiffror från sitt julkvartal har nu också konkurrenten Samsung redovisat sina siffror för samma period. För femte kvartalet i rad rapporterar det sydkoreanska bolaget minskade intäkter.

Jämfört med motsvarande period förra året sjönk intäkterna med 36 procent. Vinsten för oktober, november och december 2014 slutade på 5,3 biljoner won, motsvarande 4,88 miljarder dollar eller 40 miljarder kronor. Detta står i skarp kontrast till Apples rekordvinst på 18 miljarder dollar (147 miljarder kronor).

19 procent vardera

Vinsten för Samsungs mobildivision sjönk med 64 procent jämfört samma kvartal föregående år och motsvarar 14,8 miljarder kronor.

Samsung har inte tillkännagivit hur många enheter som skeppats under kvartalet, men enligt beräkningar gjorda av Strategy Analytics ligger Apple och Samsung nu lika vad gäller skeppade mobiltelefoner. Båda företagen har levererat 74,5 miljoner telefoner under kvartalet, vilket ger en marknadsandel på 19,6 procent vardera.

Sett till hela året ligger dock Samsung fortfarande före vad gäller kvantitet, med 317,2 miljoner skeppade enheter mot Apples 192,7 miljoner, rapporterar 9to5mac.

Ljuspunkten i Samsungs verksamhet fortsätter att vara tillverkningen av processorer, där en vinst på motsvarande 20,4 miljarder kronor rapporterades. Detta tillskrivs fortsatt hög efterfrågan på processorer och minnen från företag som Apple.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.