Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Cornings nya glas är reptåligt som safirglas

Corning har tagit fram en ny typ av glas som de säger är nästan lika reptåligt som safirglas. Det kallas för Project Phire.

Apple använder safirglas till Touch-ID-knapparna och för att skydda den bakre kameralinsen eftersom materialet är väldigt svårt att repa. När de började samarbeta med GT Advanced Technologies under 2013 började det gå rykten om att Apple ville skydda också skärmarna på sina Iphone-modeller med materialet, men istället har de två företagen gått skilda vägar.

Ett annat företag som tillverkar glas för bland annat mobila enheter är Corning. Deras Gorilla-glas är välkänt inom branschen för att vara tåligt och används av i stort sett alla tillverkare som säljer produkter i de dyrare segmenten. Nu visar Corning upp en ny typ av glas som de kallar för Project Phire som ska vara nästan lika reptåligt som safirglas, rapporterar CNET. Cornings vd James Clappin presenterade Project Phire under ett möte med investerare i New York.

"Vi sa förra året att safirglas tål repor bra, men att det inte är lika tåligt när det tappas. Så vi har tagit fram en produkt som erbjuder samma överlägsna skydd och hållbarhet vid fall som Gorilla Glass 4 med reptålighet som närmar sig safirglas."

Corning kommer att börja sälja det nya glaset senare i år, men gick inte in på några detaljer.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.