Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtest

Se upp i backen med Alto's Adventure

Alto's Adventure är en rolig och hissnande snowboard-färd på Ipad och Iphone, som knappast utmanar genrens konventioner, men väl spelarens skicklighet.

Eftersom Ipad och Iphone har väldigt få knappar har en populär spelgenre blivit sådana med mycket enkla kontroller, där tryckskärmen kan användas med ett enda finger så att handen inte blockerar synfältet. Ett bra exempel är spel där det går ut på att springa, åka eller flyga så långt som möjligt samtidigt som hinder ska undvikas.

Framträdande exempel som varit framgångsrika på App Store är Canabalt och Tiny Wings, som båda använder ett enda tryck på skärmen för att styra spelet, vilket får karaktären antingen att antingen hoppa eller dyka.

Alto's Adventure är ett nytt spel som går ut på nästan exakt samma sak, nämligen att färdas en så lång sträcka som möjligt. I det här fallet måste huvudpersonen Alto åka nedför ett snötäckt berg på sin snowboard, och undvika att ramla nedför stup, köra rakt in i en sten eller landa på näsan.

Under sin vansinnesfärd nedför sluttningen måste Alto också hålla utkik efter sina förrymda lamadjur och försöka samla på sig mynt som ger poäng och dessutom kan användas för att skaffa sig ny utrustning och även spela som andra karaktärer. De som ogillar köp inuti appen behöver dock inte oroa sig – alla pengar är fiktiva.

Lyckligtvis är Alto en ganska kompetent snowboardåkare, som både kan hoppa högt, göra saltomortaler i luften och balansera längs upphängda flagglinor.

Alto's Adventure är inget nyskapande spel, men däremot helgjutet och välgjort enligt genrens alla konventioner. Grafiken är väldigt tjusig och uttrycksfull, och en trevlig detalj är att tiden har sin egen gång i spelet så att solen efter en liten stund går ner, och månen tittar upp.

De snygga ljuseffekterna gör att det blir en väldigt härlig känsla att susa fram i nysnö i skymningen, och det påverkar även svårighetsgraden en smula eftersom stenar som ligger i vägen blir svårare att se när det är mörkt.

Alto's Adventure är inget spel som kommer att stjäla timmar i sträck av din tid, men är däremot ett perfekt nöje för den som letar något charmigt, snyggt och utmanande att fördriva tiden med i kollektivtrafiken.

Namn
Alto's Adventure
Plattform
IOS
Utvecklare
Snowman
Version
1.0.0
Pris
19,00 kronor
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5, Iphone 6 och Iphone 6 Plus.
Språk
Engelska

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.