Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple går om Samsung

Nu går Apple om Samsung som världens största mobiltelefontillverkare. Företaget sålde fler enheter under julkvartalet än något annat märke tack vare tillväxten i Kina.

Apple har nu ännu en anledning att fira. När analytikerfirman Gartner sammanställer mobiltelefonförsäljningen för kvartalet med den viktiga julhandeln går Cupertino-företaget om Samsung som världens största mobiltillverkare, rapporterar brittiska Guardian.

Enligt Gartner sålde Apple 74,8 miljoner smarta mobiler, något över Samsung som sålde 73 miljoner telefoner. Apples försäljning ökade med nästan 25 miljoner jämfört med samma period förra året och det tack vare den stora efterfrågan som finns i Kina.

Samsung sålde nästan 10 miljoner färre telefoner än under julen 2013, efterfrågan för flaggskeppsmobilen Galaxy S5 tog aldrig riktigt fart och företaget möter hård konkurrens på marknaden när det gäller billigare modeller från märken som Xiaomi, Lenovo och Huawei. För att vända trenden lanserar företaget nu två nya modeller i Barcelona och säger att de arbetat mycket på att få rätt på balansen mellan design och tekniska funktioner.

Totalt sett växer marknaden fortfarande och försäljningen av smarta mobiler ökade under 2014. Totalt såldes 1,2 miljarder enheter till slutkonsumenter förra året, vilket är en ökning med 28 procent jämfört med 2013. Två tredjedelar av alla sålda mobiler är numera en smart mobil.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.