Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Här kommer Apple Watch

Nu kommer äntligen mer information om Apples smarta klocka Apple Watch så som batteritid, priser och datum som den blir tillgänglig.

Direkt från San Francisco kommer nu mer information om Apples smarta klocka #Apple Watch. Apples Tim Cook, Kevin Lynch och Jony Ive (via videofilmer) rätar ut några av de frågetecken som vi haft sedan de första gången presenterade klockan i september förra året.

Klockan finns i tre olika kollektioner, Apple Watch Sport, Apple Watch och Apple Watch Edition. Samtliga klockor finns i två storlekar där Apple mätt höjden på enheten till antingen 38 millimeter eller 42 millimeter. Priserna kommer att variera beroende på modell och vilket armband som kunden vill ha.

Varje modell går också att personifiera vad gäller urtavlan utifrån användarens preferenser. Det finns ett stort antal urtavlor att välja mellan, allt från en klassisk visare till en rolig Musse Pigg-variant. Det går också att modifiera varje urtavla med olika detaljer – eller komplikationer på klockspråk – så som världstid, månfaser och väderuppgifter.

Kommunikation

Apple säger att det går att kommunicera på helt nya sätt med Apple Watch, så som med vibrationer mot användarens handled uppmärksammar saker som notiser, meddelanden eller telefonsamtal.

Apples tekniske chef Kevin Lynch demonstrerade direkt på scenen hur det går att skicka meddelanden, ta emot samtal eller diktera till klockan.

Klockan behöver en Iphone för att fungera, men eftersom de två enheterna kommunicerar via Bluetooth och Wifi, behöver användaren inte alltid ha sin telefon inom Bluetooth-avstånd. Det fungerar att ta emot samtal i klockan var som helst på samma Wifi-nätverk.

Lynch demonstrerade också hur det fungerar att betala med klockan. Genom att dubbeltrycka på den digitala kronan kommer användarens kreditkort upp på skärmen och användaren behöver bara hålla klockan i närheten av en betalterminal. Ett ljud och vibrationer meddelar att köpet är klart.

Träning och hälsa

Apple Watch läser av användarens puls och går att använda för att mäta en rad fysiska aktiviteter så som löpning eller cykling. Användaren kan sätta egna mål gällande exempelvis antal steg per dag. Klockan kan också användas för att få påminnelser under dagen om att ställa sig upp då och då.

Varje vecka kan användaren få en summering och få tips på hur målen kan justeras, kanske går det att försöka gå ännu fler steg nästa vecka.

Apple Watch-app

Klockan styrs via en IOS-app som kommer tillsammans med IOS 8.2 som blir tillgängligt redan nu. I appen kan användaren lära sig mer om klockan inför köpet, se på appar och ställa in vilken typ av notiser som man vill ha till sin handled.

Batteritid

Apple Watch kommer att ha 18 timmars batteritid och behöver därmed laddas varje natt. Den laddas med en magnetisk laddare som automatiskt fäster sig på plats på enhetens baksida.

Tillgänglighet

Apple Watch kommer att börja säljas i nio länder den 24 april. Sverige är tyvärr inte med i den första omgången, utan det är köpare i Australien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Japan, Storbritannien och USA som har det datumet att se fram emot.

Apple börjar ta emot förhandsbeställningar den 10 april och då går det samtidigt att se och prova klockorna i Apples butiker.

Kommentarer
28 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.