Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Raumfeld tar upp kampen med Sonos i Sverige

Se upp Sonos! Nu kommer tyska Raumfeld till Sverige med sitt multirumsystem bestående av flera högtalarmodeller och en konkurrenskraftig app.

Något som blir allt mer populärt är multirumsystem där användare direkt från mobilen eller surfplattan kan styra musiken hemma i en eller flera högtalare samtidigt. Amerikanska #Sonos var snabbt ute på marknaden, men det finns fler aktörer och nu kommer också det tyska företaget #Raumfeld till Sverige med sina produkter.

Företagets produkter kan köpas via deras nätbutik som redan nu öppnat i Sverige och erbjuder en generös åtta veckors prövoperiod där kunder kan lämna tillbaka högtalarna och få pengarna tillbaka om de inte skulle vara nöjda.

Hjärtat i systemet är en app som finns för Android och IOS – både mobiler och surfplattor. I appen kan användare samla sin musik vare sig det är lokala filer från en hårddisk eller musiktjänster på nätet. Musiken kan sedan spelas upp på Raumfelds egna högtalare som ansluts till användarens Wifi-nätverk, men det går också att använda befintliga högtalare genom att köpa en Raumfeld Connector. En potentiell fördel för Raumfeld mot Sonos är möjligheten att använda Spotify Connect. Användare kan om de vill styra sin musik direkt från Spotify-appen och har tillgång till alla funktioner i den svenska musiktjänsten.

Högtalarna kan grupperas i olika zoner eller rum. Användaren kan spela upp musik i bara ett rum, alla rum eller varför inte olika musik i olika rum. Flera användare kan också styra olika delar av systemet samtidigt. Barnen kanske vill lyssna på sin musik i sitt rum samtidigt som föräldrarna vill lyssna på något annat i köket.

Den minsta högtalaren Raumfeld erbjuder heter One S och kan användas antingen ensam eller så kan två enheter kopplas samman för att spela upp stereoljud. Enheten finns i svart eller vitt och kostar 2 499 kronor inklusive moms. Enheten passar för mindre rum och är också anpassad för att klara av att stå i exempelvis badrum med silikonöverdragna knappar.

Störst och dyrast är golvhögtalarparet Stereo L som finns i färgen vit för 14 999 kronor. Den ena högtalaren ansluts till strömnätet och driver sedan den andra högtalaren via en högtalarkabel.

Namn
Raumfeld Controller
Plattform
IOS
Utvecklare
Raumfeld GmbH
Version
2.7
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 6.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska, nederländska, tyska

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.