Cortana kommer till IOS

Microsoft fortsätter att sprida sina tjänster till flera plattformar. Enligt uppgift kommer deras röstassistent Cortana till IOS och Android senare i år.

Svenska IOS-användare har än så länge begränsad användning av Apples röstassistent #Siri eftersom hon inte förstår svenska. Det är dock äntligen på gång, stöd för svenska är en av nyheterna i kommande IOS 8.3 som borde vara klart för släpp närmare sommaren.

Senare i år får Siri sällskap av ytterligare en röstassistent då nästa generation av Microsofts #Cortana kommer släppas för både IOS och Android, rapporterar Reuters. Målet är att få till en intelligent assistent som kan förutse vad användaren behöver, hellre än att svara på användarens förfrågningar.

"Cortana kommer kunna berätta för en användare när det är dags att åka mot flygplatsen dagar efter att ha läst ett mejl med flyginformation. Hon kan automatiskt kolla flygstatus, bestämma telefonens plats och kolla trafiksituationen."

Den här nya versionen av Cortana släpps samtidigt som Windows 10 senare i höst och efter det följer appar för IOS och Android.