Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Flera stora artister väljer bort Spotify

UPPDATERAD. Efter Taylor Swift följer flera stora artister efter och väljer en annan strömmande musiktjänst framför Spotify, vars användare kan få vänta längre på nytt material.

I november förra året meddelade den populära artisten Taylor Swift att hennes musik skulle tas bort från den strömmande musiktjänsten #Spotify. Anledningen var att hon ansåg att ersättningen från Spotify är för liten, samt att hon är kritisk till tjänstens gratisabonnemang där användare kan lyssna gratis mot reklamavbrott.

Nyligen rapporterade den engelska tidningen The Independent att Swift istället skrivit avtal med musiktjänsten #Tidal, en tjänst som saknar ett gratisabonnemang och kostar dubbelt så mycket som Spotify att använda.

Nu drabbas Spotify av ytterligare avhopp, då superstjärnorna Madonna, Kanye West och Daft Punk alla kan upphöra att släppa sin nya musik på tjänsten och istället skriver avtal med Tidal. Detta rapporterar Breakit, som också skriver att även artisternas äldre musik som idag finns på Spotify kan komma att tas bort.

Spotify säger sig dock inte vara bekymrade över händelseutvecklingen, och kommenterar avhoppen på följande sätt:

"Vi vill erbjuda all världens musik på vår tjänst, men det har varit sporadiska begränsningar på Spotify ända sedan tjänsten skapades. Vi vet av erfarenhet att dessa saker händer, de kommer och går, och vi fortsätter att växa exponentiellt genom att leverera en bra produkt för våra användare och artisterna som de älskar."

Tidal är det nya namnet på den tjänst som i Norden tidigare hette Wimp Hifi, men nylanseras nu med namnet Tidal på alla marknader. Bakom tjänsten står Shawn Corey Carter, mer känd under sitt artistnamn Jay Z.

Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.