Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

obekräftat

Apple vill att leverantörerna betalar strömmen

Förhandlingarna inför Apples nya tv-tjänst går trögt, och en olöst fråga är vem som ska bekosta strömningen av data.

Apples omtalade nya strömningstjänst för tv ryktas få premiär senare i år. Nu kommer en ny rapport om hur förhandlingarna med innehållsleverantörerna går. Enligt Recode vill Apple att leverantörerna själva bekostar avgifterna för att strömma data.

Vem som ska ansvara för infrastrukturen är bara en av många olösta frågor som Apple diskuterar med leverantörer som Fox, CBS och Disney. Tidigare rapporter har gjort gällande att det är just förhandlingar som försenar arbetet med den nya tjänsten.

Apples vilja att leverantörerna själva ska bekosta sina strömmar är inte ovanligt. Så gör exempelvis redan idag de leverantörer som strömmar innehåll via Apple TV som exempelvis Netflix och HBO, ofta i samarbete med ett distributionsnätverk som Verizon-ägda Edgecast.

Enligt Recode ligger kostnaden för att strömma videoinnehåll till en tv på cirka 5 cent per timme, motsvarande ungefär 50 öre. Netflix strömmade exempelvis 5,1 miljarder timmar under en period på tre månader förra året (källa: Digital Trends). Det är alltså potentiellt stora summor det handlar om.

Enligt källor inom tv-branschen anser Eddy Cue, Apple-chefen som leder förhandlingarna om den nya tv-tjänsten, att Apple bör koncentrera sig på det de gör bäst. Det innebär att skapa konsumentvänlig hårdvara och mjukvara, och lämna ansvaret för strömningen åt de som specialiserat sig på detta.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.