Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft intresserade av mobila betalningar

De mobila betaltjänsterna från Apple, Samsung och Google kan snart få sällskap av en liknande tjänst från Microsoft.

Mobila betaltjänster råder det ingen brist på. Apple erbjuder #Apple Pay, Samsung lanserar under året Samsung Pay och Google erbjuder sin Wallet och ramverket Android Pay för att nämna några.

Nya uppgifter tyder på att också #Microsoft vill ge sig in på marknaden med en tjänst som kallas Microsoft Payments. Företaget har ansökt om att få hantera betalningar i alla USA:s delstater och blivit godkända i bland annat Idaho.

Tjänsten sägs fungera ungefär som Apple Pay och använder sig av tekniken NFC för att göra betalningar. Ungefär hur det kan tänkas fungera demonstrerade Microsoft under en konferens i Kina förra månaden.

Microsoft vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna om den nya tjänsten och säger till Ars Technica att det här är en del i deras strategi som sätter mobilen och molnet först.

"Som ett företag som sätter mobilen och molnet främst fortsätter Microsoft att utveckla våra erbjudanden för att möta behoven från både våra kommersiella kunder och konsumenter. Genom att bli ett betaltjänstföretag får vi flexibiliteten att erbjuda nya, innovativa molntjänster till våra kunder, men vi har inte några produkter att lansera just nu."

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.