Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Allt snabbare mobilsurf i Sverige

Hastigheten för mobilt surfande har ökat under det senste året, visar en ny undersökning.

Sverige är ett uppkopplat land, och medelhastigheten för att surfa över mobila nätverk ökar i hela landet. Det visar en rapport som Stiftelsen för internetinfrastruktur sammanställt utifrån 11 miljoner mätningar med Bredbandskollen.

Bredbandskollen lanserade en mobilapp 2008 och sedan dess har över 30 miljoner mätningar genomförts i Sverige. Stiftelsen har använt denna data och sammanställt mätningar som gjordes under 2014 och jämfört med tidigare år.

Den genomsnittliga hastigheten för att ta emot data i mobiltelefoner var under det första kvartalet 2015 17 megabit per sekund vilket innebär nästan en fördubbling av hastigheten på två år. Under 2014 var genomsnittshastigheten 15 Mbit/s och under 2009 bara 9 Mbit/s.

Vad gäller hastigheten för att sända data låg genomsnittet detta kvartal på 7 Mbit/s – mer än en tredubbling av uppladdningshastigheten på två år.

Hastigheten har ökat i alla Sveriges län under 2013 och 2014. Under 2015 är det hittills Stockholm och Gotlands län som uppvisat högst medelhastighet med 20 Mbit/s. Största ökningen står annars Norrbottens län för, där medelhastigheten från 11,8 Mbit/s under 2014 till 16,4 Mbit/s under 2015. Det innebär en ökning med 40 procent.

Den operatör som under alla år mätningarna gjorts haft den högsta genomsnittliga hastigheten är Tre. Operatören hade under det senaste kvartalet en genomsnittshastighet på 18 Mbit/s.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
34 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.