Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

HBO kommer billigt undan på Apple TV

Obekräftade uppgifter gör gällande att tjänster som HBO har ett betydligt förmånligare avtal på Apple TV än vad som gäller på App Store.

I mars tillkännagav #Apple och #HBO ett samarbete som innebär att den nya tjänsten HBO Now finns exklusivt på Apples enheter i tre månader. Nu rapporterar Recode detaljer om hur avtalen mellan Apple och innehållsleverantörer på Apple TV ser ut.

I App Store tar Apple 30 procent av all försäljning, vilket också innefattar köp som görs inuti appar, inklusive prenumerationstjänster. Detta är förklaringen till att exempelvis ett abonnemang på Spotify är dyrare att beställa i IOS-appen än att göra det via Spotify.com.

På Apple TV verkar det dock fungera annorlunda. Apple har själva inte offentliggjort hur avtalen mellan de och innehållsleverantörer som Netflix, HBO och Hulu ser ut. Men enligt Peter Kafka på Recode tar Apple inte mer än 15 procent av månadsavgiften för alla som tecknar en prenumeration genom Apple TV.

Detta är betydligt mindre än de 30 procent som Apple tar i App Store, men det är ännu större skillnad mot vad kabeltv-distributörer brukar ta. Där får innehållsleverantörer normalt betala 50 procent av inkomsterna. Denna stora skillnad kan göra Apple TV till ett betydligt mer attraktivt alternativ för framtidens tv-utbud.

Apple ryktas vara på gång med en uppdaterad version av Apple TV, tillsammans med en betaltjänst som samlar olika kanaler och program. Uppgifter gör gällande att denna tjänst kan presenteras under årets WWDC, men detta är inte bekräftat av Apple.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.