Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

WWDC2015

Apple tillkännager datum för årets WWDC

WWDC hör till en av årets höjdpunkter för både användare och utvecklare, och nu har Apple tillkännagivit årets datum.

Nu avslöjar Apple vilka datum som gäller för årets upplaga av utvecklarkonferensen #WWDC. På sin webbplats berättar Apple att konferensen kommer att gå av stapeln mellan den 8 och 12 juni. Platsen blir som vanligt centret Moscone West i San Francisco.

Årets slogan för konferensen är "The Epicenter of change", vilket kan översättas till svenska som ungefär "förändringens nav". Apple utlovar i år över 100 tekniska sessioner där ingenjörer går igenom teknologi och funktioner i operativsystemen OS X och IOS, samt över 100 praktiska labbar.

Precis som förra året är tillgången på biljetter begränsad, och utvecklar som vill vara med kan ansöka om biljetter från och med idag och fram till 17 april klockan 18:00 svensk tid. Därefter distribueras biljetterna slumpvis av Apple fram till 20 april. Utöver detta kommer Apple att dela ut 350 stipendier som ger studenter runt om i världen chansen att vinna en gratisbiljett. Biljetterna kostar annars 1 599 dollar, motsvarande knappt 14 000 kronor.

Kan komma nya produkter

De som inte får någon biljett har dock möjlighet att se utvalda sessioner direktsändas över nätet. Videor från alla sessioner publiceras också på Apples webbplats för utvecklare i slutet av varje dag.

Förutom tekniska föreläsningar och seminarer kommer också priset Apple Design Awards att delas ut till appar som visat prov på "teknisk briljans, innovation och framstående design." Apples marknadschef Phil Schiller säger i ett pressmeddelande att han ser fram emot årets konferens:

”App Store har gett upphov till ett helt fantastiskt ekosystem av appar som förändrat våra kunders liv för alltid och skapat miljontals jobbtillfällen världen över. Vi har tagit fram otroliga nya tekniker för iOS och OS X som vi vill dela med oss av till utvecklarna på WWDC och runt om i världen. Vi väntar ivrigt på att få se nästa generation appar som de skapar.”

Mest ser säkert många fram emot den keynote som brukar inleda konferensveckan, där Tim Cook och hans närmaste chefer brukar presentera nya versioner av operativsystemen och ibland också ny hårdvara. I år ryktas exempelvis en ny version av Apple TV lanseras, och en ny musiktjänst som utvecklats med Beats.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.