Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ny miljörapport från Apple

Nu släpper Apple en ny miljöansvarsrapport om arbetet under förra året. Tillsammans med rapporten kommer ett videoklipp med titeln "Better Starts Here".

Apple vill inte bara göra världens bästa produkter, utan också göra dem på ett så hållbart sätt som möjligt. Målsättningen är att lämna världen en bättre plats än de fann den, enligt en ny miljöansvarsrapport som summerar förra året. Enligt den arbetar Apple efter följande tre prioriteringar:

  • Minska vår miljöpåverkan genom att använda förnyelsebara energikällor och öka energieffektiviteten i våra produkter

  • Konservera värdefulla resurser så att vi alla kan frodas

  • Vara banbrytande när det gäller att använda gröna material i våra produkter och processer

Alla företagets datacenter drivs numera till 100 procent av förnyelsebar energi och Apple skriver att de minskat utsläppen av växthusgaser med 61 procent sedan 2008. Apple bygger nya solcellsanläggningar i Kina för att kompensera för sina kontor och butiker i landet.

Apple är inblandade i ett projekt för att konservera skog och försöker ständigt minska på pappersförbrukningen till sina förpackningar. Numera är mer än två tredjedelar av pappret som används till förpackningar för Iphone, Ipad, Ipod, Mac och Apple TV återvunnet material.

När det gäller företagets produkter försöker de att använda mindre råmaterial i tillverkningen och ta bort farliga ämnen. Det finns numera återvinningsprogram i 99 procent av länderna där Apple säljer sina varor och alla företagets butiker tar emot produkter gratis och återvinner dem ansvarsfullt.

Tillsammans med rapporten har Apple gjort ett nytt videoklipp som handlar om hur miljöarbetet finns med i alla delar av företagets arbete.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.