Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Testmodell av Ipad stulen

Ett bostadshus i Cupertino har utsatts för inbrott, och bland de stulna föremålen rapporteras en Ipad som kan vara en hemlig prototyp för tester.

Två rånare har vid ett inbrott i ett bostadshus i Cupertino kommit över kontanter, receptbelagda mediciner och elektronisk utrustning, inklusive en "testmodell" av en Ipad, rapporterar tidningen San Jose Mercury News.

Offret är en tjugoårig man som blivit överfallen och kidnappad efter att ha svarat på en kontaktannons på nätet. Två misstänkta har arresterats för brottet – en tjugoårig kvinna och en tjugofemårig man.

Enligt lokala myndigheter ska offret den 5 april ha kontaktat kvinnan via en nätbaserad kontaktannons, och därefter träffat de båda misstänkta ungefär två kvarter från offrets hus. Efter mötet åkte de alla till huset, och när de kommit in blev offret hotad med kniv och utsatt för pepparsprej.

De båda förövarna ska därefter ha tagit föremål från huset, inklusive en Ipad, och placerat i sin egen bil. Även offret tvingades med i bilen, och släpptes ungefär en kilometer från huset. Först fem dagar senare anmäldes brottet.

Uppgifterna har bekräftats av poliskontoret i Santa Clara County, som säger att offret själv rapporterat en "testmodell av Ipad från Apple" bland de stulna föremålen. Inga detaljer om enheten är dock känd, exempelvis om det rör sig om en prototyp av en ny modell eller en befintlig som används för mjukvarutester.

Efter att signalement av de båda förövarna spridits hos myndigheten kunde dessa identifieras av polisen i staden Pleasanton, där de redan var arresterade för ett liknande brott. Polisen där hade också beslagtagit ett stort antal telefoner och datorer som de tror tillhör andra offer som inte vill träda fram.

Den stulna Ipad-enheten är dock fortfarande inte återfunnen, och enligt privatdetektiven Chuck Wall är det inte ovanligt att företag anlitar privata företag för att återfå utrustning. Han säger:

"Ett företag som blir av med ett värdefullt föremål kommer att lägga alla resurser de kan på att lokalisera det, genom att anlita en privatdetektiv eller använda sina egna säkerhetsstyrkor som generellt består av tidigare poliser. Om det verkligen är en prototyp av något slag vill Apple självklart hålla det hemligt."

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.