Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nästa vecka är det Jobba hemma‑dagen

På tisdag den 5 maj är det jobba hemma-dagen som handlar om att få ut mer av sin tid genom att arbeta där det för stunden passar bäst: hemma, på tåget eller ett fik. Microsoft delar med sig av fem tips för ökad produktivitet.

För tre år sedan tog Microsoft initiativ till Jobba hemma-dagen som i år infaller tisdagen den 5 maj. Dagen syftar till att uppmuntra ett flexibelt arbetssätt, där jobbet inte är en plats att gå till utan något vi gör. Genom att använda teknik på ett smart sätt kan vi få mer gjort, minska vår klimatpåverkan och få livspusslet att gå ihop, enligt mjukvarujätten.

Nu delar Microsoft med sig av fem val vi kan göra för ökad produktivitet från Marcus Jarl som är "Productivy Practice Leader" på Franklincovey.

1. Agera på det viktiga – reagera inte på det brådskande

"I dagens hektiska värld drunkar människor i e-post och många känner sig överväldigade av kraven att åstadkomma mer med färre resurser. Det första valet vi behöver lära oss är att bättra sålla det som är verkligen viktigt från det som bara är distraherande."

2. Sikta på det allra bästa – nöj dig inte bara med godkänt

"Alla vill göra skillnad, men konkurrerande prioriteringar förhindrar oss ofta från att nå de riktigt goda resultaten. Det andra valet handlar om att definiera sina allra viktigaste roller i livet – både på jobbet och privat – och tydliggöra sin standard för vad som är tillräckligt bra och ibland det allra bästa, i dessa roller för att man ska nå sina prioriterade mål."

3. Schemalägg det allra viktigaste – sortera inte grus

"Det är lätt att tappa överblicken och bara "låta dagen hända". Det tredje valet handlar om att proaktivt återfå en del av kontrollen över sin egen kalender genom att använda effektiva rutiner för att planera på ett sådant sätt att man också kan genomföra det som man vill åstadkomma."

4. Styr tekniken – låt den inte styra dig

"Den elektroniska flodvågen av e-post, sms och sociala medier är ett hot mot vår produktivitet. I det fjärde valet lär vi oss att dra nytta av tekniken för att öka produktivteten. Du kan exempelvis sätta upp att göra-listor i Outlook, sortera dina anteckningar, arbetsdokument och bilder i Onenote."

5. Håll igång elden – bränn inte ut dig

"Arbetstempot gör att många människor riskerar att bränna ut sig. Det femte valet handlar om att dra nytta av den senaste hjärnforskningen för att kontinuerligt kunna fylla på sina mentala och fysiska depåer. Ta dig tid att koppla av, så får du tillbaka energi som tar dig vidare mot målet."

Hur får du saker gjort?

Dela gärna med dig av tips på prylar, appar, arbetsmetoder eller annat som hjälper dig att få ut mesta möjliga av din tid i kommentarerna nedan.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.