Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ladda Apple Watch snabbare med dolda porten

En tillbehörstillverkare har hittat ett bra användningsområde för den dolda porten på Apple Watch. Deras kommande armband kan använda porten för att snabbt ladda enheten medan användaren har klockan på sig.

Apple Watch laddas genom att ansluta en magnetisk kontakt till baksidan, men snart kommer det att gå att ladda klockan även när man har den på sig. En tillbehörstillverkare meddelar att de kommer med ett armband som har ett inbyggt batteri som laddar Apple Watch via den dolda kontakten som finns i ena skåran där man fäster armband.

Genom att använda den kontakten laddas Apple Watch dessutom snabbare än när den vanliga laddaren används. Tillverkaren av det kommande Reserve Strap har själva konstaterat att den dolda porten går att använda för att ladda enheten.

"Våra ingenjörer har på egen hand kunnat bekräfta att klockans 6-pinnars diagnostikport kan användas för att ladda enheten. Vårt Reserve Strap kommer att dra nytta av det här med hjälp av en enkel infällbar kontakt istället för att använda den tidigare induktiva vagg-konstruktionen."

Genom att använda den dolda kontakten istället för att använda baksidan av Apple Watch kommer användaren att kunna ladda sin klocka medan den är på armen utan att vibrationer eller pulsmätaren påverkas. Fördelarna är snabbare laddning och en smidigare konstruktion.

Tillsammans med Reserve Strap får köparna ett särskilt verktyg för att kunna öppna porten. Det går att förhandsbeställa ett armband för 249 dollar, motsvarande cirka 2 000 kronor, men när det blir tillgängligt är ännu inte känt.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.