Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tesla: "Vi välkomnar konkurrens från Apple"

Biltillverkaren Tesla går med förlust, men fortsätter att öka sin produktion. Grundaren Elon Musk hoppas att Apple arbetar på en egen elbil.

Elbilstillverkaren #Tesla lade igår fram sin kvartalsrapport för sitt första kvartal 2015, vilket slutade 31 mars. Bolaget levererade under perioden 10 045 bilar vilket är nytt rekord. Däremot rapporterades en förlust på 154,2 miljoner dollar, motsvarande 1,2 miljarder kronor.

Enligt Teslas vd Elon Musk kommer produktionskapaciteten i princip att fördubblas mot slutet av året när den kommande bilen Model X börjar byggas i stor skala. Den billigare Model 3 lanseras preliminärt under mars 2016.

Musk fick också chansen att uttala sig om rykten som gör gällande att Apple planerar att ge sig in i bilbranschen. En analytiker frågade Musk om inte Apple skulle kunna utgöra ett hot mot Tesla. Musk svarade:

"Jag hoppas faktiskt att Apple ger sig in i bilbranschen, det vore fantastiskt."

Musk oroar sig inte över att Apple skulle stjäla anställda från Tesla, något som tidigare har rapporterats. Det senaste året har Tesla rekryterat ungefär fem gånger mer personal från Apple än tvärtom, uppgav Musk. Han medgav dock att Apple tidigare under året försökt att locka ingenjörer från Tesla för ett hemligt projekt genom att erbjuda löneökning med upp till 60 procent och bonusar.

Tidigare i år sågs Apple köra runt med en skåpbil utrustad med kameror på taket och företaget rapporterades arbeta på ett projekt relaterat till bilar. Spekulationer om vad detta kan innebära innefattar allt från en uppdatering till mjukvarusystemet Carplay till en självkörande bil eller endast en gatuvy till Apples karttjänster.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
33 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.