Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Marco Arment om appdesign på Apple Watch

Utvecklaren Marco Arment gjorde en version av sin app Overcast till Apple Watch, och gjorde genast om den när klockan släpptes.

Utvecklaren Marco Arment har gjort sig känd som en av grundarna till bloggsajten Tumblr samt skaparen av apparna Instapaper, The Magazine och nu senast podcast-appen Overcast. Inför lanseringen av Apple Watch utvecklade han ett tillägg för Overcast att köra på klockan.

När han väl fick sin egen #Apple Watch levererad och kunde testa appen i praktiken tog det bara en dag innan han bestämde sig för att en omarbetning behövdes. Även 99mac konstaterade att Overcast på Apple Watch var långsam att använda, i likhet med de flesta appar från tredje part.

Nu är Overcast uppdaterad med en ny version av Apple Watch-appen. På sin webbplats har Marco Arment skrivit ett blogginlägg där han går igenom hur han resonerat kring designen, och vad han lärt sig om utveckling för Apple Watch. Bland annat skriver han:

"Min första app hade ett enklare koncept och var lättare att lära sig, och den liknade Iphone-appen väldigt mycket. Men den var inte särskilt bra i praktiken, och i normalfallet inte bättre än att plocka fram min Iphone."

En stor del av Arments problem med Overcast har att göra med den låga prestandan i Apple Watch, och att utvecklingsverktygen ännu är så begränsade. Att i framtiden kunna göra appar som installeras på själva klockan kan lösa en del av dessa problem, men han tror också att den lilla bildskärmen på klockan utgör en begränsning och kommer fortsätta göra det.

Arments slutsats är att Apple Watch inte kommer att ersätta Iphone, men att det finns en hel del den kan göra. Mycket av klockans funktioner gör sig också bättre där än på en telefon i fickan. Han skriver:

"Att försöka efterlikna strukturen i en IOS-app var ett misstag. För de flesta typer av appar är det idag bäst att inte tänka på Apple Watch som en plattform att porta din app till, utan som en enkel fjärrkontroll eller ett fönster till din Iphone-app."

Namn
Overcast: Podcast Player
Plattform
IOS
Utvecklare
Overcast Radio, LLC
Version
1.2.2
Pris
Gratis (köp inut appen erbjuds)
Krav
Kräver IOS 8.3 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5, Iphone 6 och Iphone 6 Plus.
Språk
Engelska

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.