Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Warner tjänar på strömmande musik

Skivbolaget Warner Music Group presenterar sin kvartalsrapport, och rapporterar att intäkterna från strömmande musiktjänster nu överstiger digitala nedladdningar.

Amerikanska Warner Music Group är ett av världens största skivbolag, och har nu lagt fram kvartalsrapporten för sitt andra kvartal 2015, vilket innefattar månaderna januari, februari och mars.

Bolaget rapporterar intäkter på 677 miljoner dollar, motsvarande 5,6 miljarder kronor. Särskilt noterades en kraftig ökning av intäkterna från strömmande musiktjänster, som för första gången gick om intäkterna från digital nedladdning.

Sammanlagt står digital musik, både strömmande och nedladdad, för 43,9 procent av företagets intäkter. Exakt hur stor andel av detta som kommer från strömmande musik anges inte, men bolagets vd Stephen Cooper säger:

"Särskilt såg vi det här kvartalet en tillväxt vad gäller intäkter från strömmande musik, vilket gick om intäkter från nedladdningar för första gånger i företagets historia. Vår ambition att vara i fronten för musikindustrins förändring samtidigt som vi fortsätter att satsa på att utveckla artister är grunden för våra fortsatta framgångar."

Siffrorna går i linje med den allmänna trenden inom musikindustrin. I mars rapporterade 99mac att intäkterna för strömmande musik i USA ökade med 29 procent under 2014. I Sverige blev strömmande tjänster den största inkomstkällan redan 2012, och stod under 2014 för hela 79 procent av intäkterna.

Apple har länge varit den största spelaren när det gäller digital nedladdning med sin butik Itunes. Rykten gör gällande att företaget planerar att lansera en strömmande musiktjänst baserad på Beats Music som de köpte förra året. Mer detaljer kan presenteras under utvecklarkonferensen WWDC.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.