Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple Watch utsätts för vattentest

En idrottsman tar med Apple Watch på en simtur och undersöker bland annat hur högt vattentryck klockan tål.

Ray Maker driver bloggen DC Rainmaker, där han bland annat testar sportprodukter. Maker har nu undersökt hur tålig den smarta klockan Apple Watch egentligen är mot vatten. Apple själva rekommenderar inte att bada med klockan, men däremot ska den tåla regn och vattenstänk från till exempel handtvättning. Apples vd Tim Cook har också uppgett att han brukar duscha med sin klocka.

Ray Maker tog dock med Apple Watch på en ordentlig simtur på tusen meter i en bassäng. Det tog tjugo minuter, och klockan fungerade fortfarande bra efter det. Därefter testade han att dyka från ett hopptorn från både fem och tio meter höjd för att testa hur klockan stod emot kraften när den slår i vattnet. Även efter detta fortsatte Apple Watch att fungera felfritt.

Som ett sista test placerade Maker Apple Watch i en speciell behållare som används för att testa produkter mot vattentryck. Klockan anges tåla trycket från max en meters vattendjup, men Maker rapporterar att den klarade tryck från motsvarande 40 meters vattendjup.

Apple Watch klassas som IPX7 enligt IEC-standarden 60529 som beskriver hur vattentåliga produkter är. Tester visar dock att Apple Watch verkar vara betydligt mer vattentålig än så, även om det knappast är rekommenderat att använda den som ett dykarur. Värt att tänka på är också att Apple Watch inte innehåller några träningsprogram för simning, så den inbyggda accelerometern och pulsmätaren är inte användbara i vattnet.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.