Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple skrotade tv-planer för ett år sedan

Enligt nya uppgifter skrotade Apple planerna på att göra en egen tv för över ett år sedan. Istället fokuserar företaget på en ny Apple TV.

Ryktena om att Apple arbetar på en egen tv-apparat har cirkulerat ofta och gärna genom åren, men nya uppgifter från Wall Street Journal (betalvägg) kanske tar död på den sista strimman hopp om en sådan produkt.

Enligt "insatta personer" hade Apple ett mindre team som arbetade på en tv-apparat under ett par år, men arbetet lades ned för över ett år sedan och medarbetarna sysslar med andra projekt.

Den största anledningen till att planerna skrotades var att företaget inte kunde komma på några innovativa funktioner som skulle särskilja Apples tv från konkurrenterna. Teamet utforskade Ultra-HD-skärmar, paneler som ser ut som genomskinligt glas när de är avstängda och Facetime-kameror som automatiskt fokuserar på den person som för tillfället pratar, men inget av det ansågs bra nog.

Att de skrotar planerna på en egen tv, innebär inte att de ger upp vardagsrummet helt. I mars sänkte Apple priset på mediaspelaren #Apple TV, och det spekuleras att företaget är redo att lansera en ny generation till sommarens utvecklarkonferens WWDC. Förutom ny hårdvara har det pratats om att enheten ska få en egen App Store.

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.