Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tesla bygger ny batterifabrik

Tesla vill tillverka en halv miljon bilar per år, och bygger därför en enorm fabrik för att säkra behovet av batterier.

Det är inte bara Apple som satsar på miljövänliga byggnadsverk. I öknen utanför staden Reno uppför #Tesla just nu den första av många så kallade "Gigafabriker" som ska förse biltillverkaren med specialbyggda batterier. Målet är att fabriken ska bli helt självförsörjande av förnyelsebar energi.

Fabriken började byggas redan i juni 2014, men nu har amatörfilmaren Emory Peterson flygit en drönare av typen DJI Phantom 3 över området, och bjuder på en högupplöst förhandstitt av bygget. Tesla har hittills inte tillåtit besök på området, vilket gör flygfilmen speciell.

Enligt Tesla ska fabriken påbörja produktionen 2017, men full kapacitet nås inte förrän 2020. Den ska då kunna tillverka fler lithium jon-batterier per år än vad som gjordes i hela världen år 2013. Detta motsvarar 35 gigawatt-timmar (GWh) och ligger till grund för fabrikens namn. En gigawatt-timme motsvarar produktion eller förbrukning av en miljard watt under en timme.

Den stora produktionskapaciteten kommer att behövs. Tesla planerar att gradvis öka sin produktion av elbilar till cirka 500 000 fordon per år mot slutet av årtiondet.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.