Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ny våg av fejkade mejl sprider trojan

En ny våg av fejkade mejl som ser ut att komma från Elgiganten, Komplett eller Skatteverket sprider en trojan till svenska datoranvändare. Tusentals datorer kan vara drabbade.

Då och då dyker det upp e-post i inkorgen som ser ut att komma från ett välkänt företag som vill att du ska klicka på någon länk för att få tillbaka pengar, se till att ditt konto inte spärras eller något annat liknande.

Just nu får många mejl som ser ut att komma från Elgiganten, Komplett eller Skatteverket. Mejlen från Elgiganten säger att du beställt varor för stora summor pengar, men när du klickar på en länk installeras en trojan i datorn. Mejlen från Skatteverket säger att du gjort något fel i din deklaration.

Som vanligt när det gäller sådana här saker bör du inte klicka på några länkar i mejlet. Den här trojanen kan bara installeras i Windows så kör du OS X går du säker den här gången. Men ha som grundregel att inte klicka på länkar i mejl om det finns det minsta lilla som gör dig misstänksam.

Enligt MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, krävs en ominstallation av datorn för att trojanen ska försvinna, rapporterar SVT.

Lätt att förfalska avsändare

Det är lätt att skicka mejl som ser ut att komma från en känd avsändare som exempelvis Apple, Elgiganten eller Visa.

Ofta är mejlen auto-översatta och skrivna på dålig svenska, vilket är ett varningstecken på att det här inte är något att lita på.

Innan du klickar på någon länk i mejl, ta för vana att hålla muspekaren över länken och se var den egentligen leder. Det kanske står att den går till elgiganten.se, men om du håller muspekaren över står det kanske något helt annat och då bör du absolut inte klicka.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.