Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple köper företag som sysslar med förstärkt verklighet

Apple uppges ha köpt upp det tyska företaget Metaio som sysslar med förstärkt verklighet. Deras teknik har använts av bland annat Ikea.

Google och Microsoft håller redan på med projekt relaterade till #förstärkt verklighet, eller "augmented reality" som det heter på engelska. Nu tycks också Apple vara intresserade då de rapporteras ha köpt upp det tyska företaget Metaio.

Metaio startade 2003 som en avknoppning från ett projekt på Volkswagen och nu har de alltså köpts upp. Företagets sajt uppger att de inte tar emot några nya kunder och ett juridiskt dokument avslöjar att det är Apple som köpt dem, rapporterar Techcrunch.

Apple bekräftar köpet med standarduttalandet: "Apple köper mindre teknikföretag då och då och vi diskuterar generellt inte anledningen eller våra planer".

Metaio har varit inblandade i flera intressanta projekt. Bland annat använder Ikea-katalogen 2014 som 99mac rapporterat om tidigare företagets teknik för att låta användare se hur möblerna skulle se ut på plats i sitt eget hem.

Apple har sedan tidigare ett patent på ett par glasögon för Iphone där Metaios kunskaper kanske kan vara till nytta, och Mark Gurman på 9to5mac rapporterar att Apple kommer implementera förstärkt verklighet i sina kartor. Användare ska kunna hålla upp sin telefon mot en gata och se vilka företags om finns i närheten.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.