Windows 10 kommer 29 juli

Microsofts nästa operativsystem Windows 10 släpps till persondatorer och surfplattor den 29 juli. Det meddelar företaget via sin digitala assistent Cortana.

I slutet av juli kommer användare persondatorer och surfplattor med Windows att kunna uppgradera till #Windows 10. Microsofts digitala assistent Cortana delar med sig av nyheterna och berättar samtidigt att hon ser fram emot att finnas i "din pc".

Windows 10 kommer att släppas som en gratis uppgradering till Windows-användare med Windows 7 eller senare och innehåller flera nyheter så som assistenten #Cortana, webbläsaren Microsoft Edge, nya appar för bilder, videoklipp, musik, kartor och en hel del annat.

För de Mac-användare som behöver Windows går det att installera Windows 10 via virtualiseringsprogram eller Apples #Boot Camp.

Användare som vill uppgradera kan redan nu reservera operativsystemet via appen Skaffa Windows 10 som dyker upp nere i aktivitetsfältet i Windows. Då Microsoft specifikt nämner persondatorer och surfplattor kommer användare med Windows-mobiler och Xbox att få vänta på att uppgradera till ett senare skede.