Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Thunderbolt 3 får USB Type-C-kontakt

Intel meddelar att kommande Thunderbolt 3 kommer att använda USB Type-C som kontaktdon. Det gör det troligt att vi kommer att se kontakten på fler Macar än Macbook framöver.

Apple var snabba med att lansera en dator med den nya standarden #USB Type-C. Deras Macbook kommer med endast en sådan USB-port och ett hörlursuttag. Den nya USB-porten dyker troligtvis upp på fler Macar framöver då Intel berättar att Thunderbolt 3 kommer att ha USB Type-C-kontakt.

"Thunderbolt utvecklades för att stödja den snabbaste data- och mesta videobandbredden som finns i en enda kabel och samtidigt leverera ström. Nyligen introducerade USB-gruppen USB Type-C-kontakten, som är liten, vändbar, snabb, ger ström och tillåter andra I/O förutom USB att använda den, vilket maximerar potentialen. Så i det största framsteget sedan starten, tar Thunderbolt 3 Thunderbolt till USB Type-C med 40 Gbps, uppfyller sitt löfte och skapar en kompakt port som gör allt."

Apple var också tidigt ute med att använda Thunderbolt som tillåter både snabba dataöverföringar och Displayport-skärmanslutningar. Nu när Intel slår samman de båda kan Apple byta ut Thunderbolt på sina Macar till USB Type-C med bibehållen kompatibilitet med redan befintliga tillbehör.

Thunderbolt 3 ökar hastigheten på Thunderbolt till 40 gigabyte per sekund, vilket gör det möjligt att snabbt överföra stora filer, men också att driva högupplösta externa skärmar. Den nya standarden stödjer användning av två 4K-skärmar i 60 Hz samtidigt.

De första Thunderbolt 3-enheterna kommer innan slutet av året enligt Intel. Via en adapter kommer de att passa ihop också med Thunderbolt 2-enheter.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.