Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tim Cook: "Våra konkurrenter samlar in allt de kan om dig"

Under ett middagstal understryker Tim Cook återigen vikten av att skydda kunders data, och riktar skarp kritik mot Apples konkurrenter.

Apples vd Tim Cook har tidigare uttalat sig offentligt om vikten av personlig integritet och säkerhet. Under en galamiddag hos organisationen Epic (Electronic Privacy Information Center) höll Tim Cook ett tal där han åter tog upp integritetsfrågor. Cook sade:

"Precis som många av er har Apple avfärdat tanken på att våra kunder ska behöva välja mellan integritet och säkerhet. Vi kan, och vi måste, erbjuda båda i lika stor utsträckning. Vi tror att människor har en grundläggande rätt till privatliv. Det amerikanska folket kräver det, konstitutionen kräver det, och moralen kräver det."

Tim Cook deltog inte själv under middagen, men höll sitt tal över videolänk, rapporterar Techcrunch. Cook drog sig inte heller för att kritisera företag som Google och Facebook i sitt tal, även om de inte nämndes vid namn. Cook sade:

"Jag talar till er från Silicon Valley, där några av de största och mest framgångsrika företagen har byggt sina verksamheter på att övertala sina kunder att ge upp sin privata information. De samlar in allting de kan om dig, och försöker att tjäna pengar på det. Vi anser att det är fel, och det är inte det slags företag som Apple vill vara."

Cook avslutade sitt tal med att understryka återigen att Apple inte vill ha sina kunders data, och sade att detta är särskilt viktigt nu efter lanseringen av betalsystemet Apple Pay och den data som samlas in med Healthkit och Researchkit. Han riktade också en känga mot Googles nyligen lanserade fototjänst, som till skillnad från Apples är gratis:

"Vi anser att kunden själv ska ha kontroll över sin information. Du kan gilla dessa så kallade "gratistjänster" men vi tycker inte det är värt att ha din e-post, din sökhistorik och nu även dina familjefoton genomsökta och sålda vidare till gud vet i vilket annonssyfte. Och vi tror att en dag kommer kunderna att se detta för vad det är."

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.