Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sony-chefen: "Apple Music kommer på WWDC"

Doug Morris, vd för Sony Music, bekräftar att Apple kommer att lansera sin länge ryktade strömmande musiktjänst under WWDC.

Apples väntas lansera en ny strömmande musiktjänst under måndagen, baserad på Beats som företaget köpte förra året. Nu har Doug Morris som är vd för Sony Music bekräftat uppgifterna under en intervju på musik- och teknologikonferensen Midem, rapporterar Venturebeat.

Enligt Morris kommer Apple mycket riktigt att lansera #Apple Music under måndagens inledningsevent av #WWDC. Han avslöjade inga närmare detaljer om tjänsten, men sade att det hela utgör en brytningspunkt för strömmande musik gentemot digitala nedladdningar.

Doug Morris har också under lång tid haft ett nära samarbete med Jimmy Iovine, som hamnde hos Apple genom uppköpet av Beats. Morris uppger att han fortfarande pratar i telefon med Iovine två gånger per dag, och att det var ett genidrag av Apple att knyta Iovine till sig. Morris säger:

"Vad tillför Apple till det här? Jo, de har 178 miljarder dollar på banken, och de har 800 miljoner kreditkort i Itunes. Spotify har aldrig riktigt gjort reklam eftersom de aldrig har genererat vinst. Min gissning är att Apple kommer att marknadsföra det här som galningar, och jag tror det kommer ha en välgörande effekt på hela den strömmande musik-industrin."

Doug Morris bör genom sin position ha goda insikter i Apples planer för strömmande musik, genom att skivbolaget Sony utgör en av Apples viktigaste partners för sin musikverksamhet. Hans bekräftelse på att Apple Music presenteras imorgon får alltså anses väga tungt, även om en lansering verkade mycket sannolik redan innan.

Ytterligare stöd för att det nu är dags för en lansering av Apple Music kommer från Apple-anställde Steven H. som ansvarar för franskt innehåll på Apple TV. Steven har publicerat en namnbricka för WWDC på sitt Instagram-konto som visar att han numera är ansvarig för Apple Music tillsammans med Apple TV.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.