Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Telia investerar i Spotify

Teleoperatören Telia Sonera ingår i ett partnerskap med Spotify och investerar närmare en miljard kronor samt blir delägare i företaget. Även andra investerare fyller Spotifys krigskassa inför kampen mot nya konkurrenter.

Den nordiska teleoperatören Telia Sonera meddelar att de kommit överens med den strömmande musiktjänsten Spotify om att ingå i ett strategiskt partnerskap. Som en del i samarbetet investerar Telia Sonera 945 miljoner kronor (115 miljoner dollar) i Spotify för en ägardel om 1,4 procent i företaget.

Telia Sonera och #Spotify ska också tillsammans satsa resurser och personal för att "driva gemensam innovation inom mediadistribution, kundinsikt, dataanalys och annonsering." Vad det innebär närmare anges inte, men de båda bolagen skapar en gemensam grupp för att driva innovationsprojekten.

Spotifys vd Daniel Ek uttalar sig om samarbetet:

– Vi har en lång och fantastisk relation med Telia Sonera och jag är nöjd över att vi kan ta den till nästa nivå tillsamans genom det här strategiska partnerskapet.

De båda bolagen har tidigare haft samarbeten, bland annat genom att Spotify-abonnemang erbjudits tillsammans med Telias mobilabonnemang. Spotifys styrelseordförande Martin Lorentzon sitter också i Telia Soneras styrelse sedan 2013. Lorentzon uppges inte ha deltagit i diskussionerna eller beslut om samarbetet.

Fyller på krigskassan

Telia Sonera är dock bara en av många investerare som lägger in pengar i Spotify. Sammanlagt får företaget ett tillskott på 526 miljoner dollar, motsvarande 4,3 miljarder kronor från olika investerare så som Rinkelberg Capital, Halcyon och Northzone.

Spotify kommer att satsa på en expansion och nya typer av innehåll, rapporterar Wall Street Journal. Därmed hoppas företaget stå emot den hårdare konkurrensen i branschen som nu också innefattar Apple.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.