Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple stäms för Iwatch-annonser

Ett irländskt bolag arbetar på en Iwatch och stämmer nu Apple för varumärkesintrång trots att Apple inte har någon produkt med det namnet.

Tidigare i år avtäckte Apple den smarta klockan #Iwatch. Nej ursäkta, vi menar förstås #Apple Watch. Namnförvirringen är förståelig då klockan inofficiellt kallades för Iwatch före lanseringen, men fick det officiella namnet Apple Watch. Nu stäms Apple för varumärkesintrång av ett bolag som registrerat varumärket Iwatch, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.

Det irländska mjukvaruföretaget Probendi säger sig ha planer på att lansera en Iwatch och har lämnat in en stämningsansökan till en domstol i Milano där de hävdar att Apple gör intrång på deras varumärke. Probendi har haft varumärket registrerat i EU sedan 2008 och det har värderats till omkring 827 miljoner kronor.

Problemet enligt Probendi är att Apple betalar för Google-annonser så att kunder som googlar på Iwatch får se annonser för Apple Watch. Genom åren har många bolag försökt ta sig an Google och deras annonsörer i liknanden ärenden för att skydda sina varumärken, men försöken har sällan slutat med fällande domar.

Googles policy för annonser säger att de utvärderar varumärkesanspråk från fall till fall och att de kan införa vissa begränsningar. Probendi säger att Apple inte svarat på deras invändningar, medan Google svarat att de inte ansvarar för länkarna.

Någon färdig Iwatch finns inte än, men det irländska bolaget säger sig ha en smart klocka med namnet i "standby". Produkten kommer att använda sig av Android Wear och vara billigare än Apple Watch.

Probendi lämnade in sin ansökan den 26 juni och en första domstolsförhandling är bokad till den 11 november.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.