Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google får ny vd och nytt moderbolag

Google gör en rejäl omorganisation och samlar sina olika verksamheter under nya bolaget Alphabet, som också innefattar själva Google.

Sökjätten #Google har också många andra järn i elden, och genomför nu en omfattande omorganisering som innefattar ett helt nytt bolag och en ny vd. I ett meddelande på Googles webbplats för investerare skriver grundaren Larry Page om förändringarna. Page skriver:

"Vårt företag fungerar bra idag, men vi tror att vi kan göra det jämnare och mer ansvarstagande. Så vi skapar ett nytt företag som kallas Alphabet. Jag är riktigt entusiastisk över att få styra Alphabet som vd med hjälp av min duktige partner Sergey som direktör.

Vad är Alphabet? Alphabet är mestadels en samling av företag. Det största av dem är naturligtvis Google. Det nya Google är lite mer nedbantat, och de företag som är lite utanför våra huvudsakliga internetprodukter ryms i Alphabet istället."

I korthet går det ut på att det nya bolaget Alphabet bildas, som innefattar Google. Många av Googles sidoverksamheter flyttar till Alphabet medan det nya Google fokuserar på sina kärnverksamheter som Chrome, Android och internetsök. Videotjänsten Youtube kommer även fortsättningsvis att vara fristående under Google och ledas av Susan Wojcicki.

Pichai blir ny vd

Google Inc. tappar alltså en del sidoverksamheter, men kommer att behålla tjänster som Google Search, Google Maps, Google Photos och annat. Ny vd för Google blir Sundar Pichai som tidigare varit ansvarig för Android och Chrome.

Exempel på verksamheter som kommer att flytta till Alphabet är projektet Wing som utvecklar drönare för varuleveranser, institutet Calico som inriktar sig på åldrande, nätverksleverantören Google Fiber och forskningslabbet Google X. Nest kommer också att vara en egen del inom Alphabet.

Den stora omorganisationen innebär att det som nu är Google-aktier kommer att förvandlas till Alphabet-aktier. Rent praktiskt kommer Alphabet inledningsvis att bildas som ett dotterbolag till Google. Därefter bildas ett nytt dotterbolag till Alphabet. För att avsluta rokaden sammanfogas därefter det nya dotterbolaget med Google, som därmed kommer att hamna under Alphabet.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.