Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Force Touch ska ge Iphone 6S genvägar

Med Force Touch ska det gå snabbare att få saker gjorda på de nya Iphone-modellerna, och bespara användaren många tryck.

Enligt flera långvariga rykten om Apples kommande Iphone-modeller - allmänt kallade #Iphone 6S och 6S Plus - kommer de att utrustas med den nya Force Touch-teknik som används i Apple Watch och i styrplattan på Apples senaste bärbara datorer.

#Force Touch gör att skärmen har förmågan att skilja mellan lätta och hårda tryck. På Apple Watch exempelvis används funktionen för att tillföra nya knappar på den mycket begränsade skärmytan, och på Mac används Force Touch i många appar som snabbkommando för att exempelvis förhandsvisa en länk i Safari eller slå upp ett ords betydelse.

På Iphone 6S kommer Force Touch att fungera på ett sätt som mer liknar Mac, skriver 9to5mac i en ny rapport och hänvisar till källor som har använt en prototyp av den nya telefonen. IOS-versionen av Force Touch går internt hos Apple under kodnamnet "Orb" och ska till stora delar fungera som en genväg i systemet. Genom att trycka hårt på skärmen ska användaren kunna undvika att bläddra sig fram genom menyer och knappar. Force Touch för IOS tillför alltså inte nya knappar och funktioner, utan fungerar som ett snabbare sätt att åstadkomma befintliga kommandon.

Integrerat i systemet

#IOS 9 har fått genomgående stöd för Force Touch i många av de inbyggda apparna. Ett exempel är Kartor, där det går att trycka hårt på en knappnål eller plats för att omedelbart starta en vägbeskrivning dit. I appen Musik kan användaren använda Force Touch på en låt för att snabbt få upp en meny med val som att lägga till låten i en spellista eller att spara låten lokalt.

På hemskärmen kan Force Touch användas på appar för att snabbt gå till en speciell funktion i appen. Exempelvis går det att trycka hårt på Telefon-appen för att gå direkt till röstbrevlådan. Precis som på Mac kan det nya kommandot också användas för att slå upp ords betydelse eller förhandsvisa länkar i Safari.

Precis som på Mac och Apple Watch kommer Force Touch att vara kopplad till haptisk återkoppling, vilket betyder att det kommer att kännas en riktad lätt vibration när funktionen används. Enligt rapporten har Apple finjusterat återkopplingen för att den ska vara lagom på telefonen.

Förutom den nya Force Touch-tekniken uppges Iphone 6S och den större Iphone 6S Plus få en ny A9-processor och 2 gigabyte primärminne samt snabbare mobildata och bättre batteritid. Tidigare i år övervägdes också videoinspelning i 4K, men det är osäkert om den funktionen kommer att vara klar i september när telefonerna tros lanseras.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.