Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone 6C fortfarande en ovisshet

Uppgifterna går isär om huruvida Apple kommer att lansera en Iphone 6C tillsammans med nya större Iphone-modeller i september.

Nästa månad väntas Apple lansera årets Iphone-modeller i samband med ett pressevenemang den 9 september. Vad det ser ut så följer årets lansering tidigare mönster, och kommer att innebära Iphone 6S och Iphone 6S Plus vilka liknar årets modeller men med uppdaterad prestanda och funktionalitet.

Något som hänger i luften är dock om Apple kommer att lansera en variant med 4-tumsskärm som ska ersätta modellerna Iphone 5C och Iphone 5S som fortfarande säljs. Den nyligen uppdaterade Ipod Touch gav en föraning om hur en sådan #Iphone 6C med A8-processor kunde fungera. En som verkar tro att en Iphone 6C kommer är Evan Blass, mer känd under Twitter-profilen @evleaks. Blass har tidigare gjort sig känd genom att läcka flera bilder och detaljer om ännu inte lanserade smarta telefoner.

Något som talar emot att det blir någon ny 4-tumsvariant är bristen på läckta komponenter, som vid det här laget borde ha börjat dyka upp och har gjort det för de större modellerna. Vidare har marknadsföringsbolaget Fiksu i sina loggar noterat att två nya enheter dykt upp kallade Iphone8,1 och Iphone8,2. Detta rör sig troligtvis om nya Iphone 6S och 6S Plus. Nuvarande Iphone 6 och 6 Plus modellidentifieras som Iphone7,1 och Iphone7,2 Fiksus loggar visar inga spår efter en tredje ny Iphone vilket tyder på att en sådan enhet inte testas, och därmed troligtvis inte kommer att dyka upp i september.

Kan komma senare

I juli rapporterade 99mac uppgifter om att Apple bestämt sig för att skrota Iphone 6C. En möjlighet är givetvis att Iphone 6C kommer att dyka upp senare. Enligt en rapport från Digitimes har en ny mindre Iphone-modell förskjutits till andra kvartalet 2016, med hänvisning till källor inom produktionsleden. Anledningen anges vara för att enheten ska kunna utnyttja en tillverkningsteknik på 14-16 nanometer istället för dagens 20 nanometer. En sådan förbättring skulle kunna ge prestandaförbättringar och lägre strömförbrukning för A8-processorn.

Om Apple lanserar en ny Iphone under första halvan av året vore det onekligen ett trendbrott, men det har faktiskt hänt förut. Både Iphone, Iphone 3GS och Iphone 4 lanserades i juni. Även analytikern Ming-Chi Kuo hävdade i april att Apple inte kommer att lansera en ny "billig" modell av Iphone förrän 2016, rapporterar Macrumors.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.