Ipad Mini 4 kan få Split View

Bilder i OS X El Capitan tyder på att nästa Ipad Mini kan få stöd för funktionen Split View som visar två appar sida vid sida.

När Apple presenterade IOS 9 under årets WWDC förhandsvisades bland annat den nya funktionen Split View, som låter två appar ligga sida vid sida på skärmen. Split View fungerar dock bara på Ipad Air 2 med dess kraftulla A8X-processor, och inte på äldre enheter.

Nu ser det dock ut som att funktionen kan komma också till Ipad Mini. Det är utvecklaren Hamza Sood som hittat ledtrådar i en fil i OS X El Capitan, nämligen en bild som visar Split View på en Ipad Mini-liknande enhet. Ett utvecklingsverktyg i El Capitan för att testa respons på olika webbdesign låter också utvecklare simulera Split View på en enhet som anges vara Ipad Mini 3. Detta rapporterar 9to5mac.

Ipad Mini 3 har inte stöd för Split View, vilket föranleder spekulationen att det handlar om den kommande uppdatering som går under namnet #Ipad Mini 4. Dagens upplaga av Ipad Mini har en A7-processor, men nästa uppdatering har tidigare ryktats få en A8-processor av något slag.

Nya Ipad-enheter kan komma att visas upp så tidigt som på Apples pressevenemang den 9 september.