Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Unpacked 2015

Samsung lanserar Galaxy S6 Edge Plus och Galaxy Note 5

Samsung visar upp sina nya flaggskeppsmobiler S6 Edge Plus och Note 5, med bland annat videoinspelning i 4K och stöd för betalsystemet Samsung Pay.

Som tidigare annonserat håller idag #Samsung ett nytt Unpacked-event, och som väntat visar den koreanska jätten upp två nya smarta mobiltelefoner - Galaxy S6 Edge Plus och Galaxy Note 5. Dessutom avslöjar företaget lanseringsdatum för betaltjänsten Samsung Pay.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus är en större variant av S6 Edge som lanserades i mars, med den karakteristiska välvda skärmen som ska ge användaren snabb tillgång till favoritkontakter och utvalda appar. Förutom storleken får telefonen också ett nytt färgval - silver titanium.

Galaxy Note 5 kommer med en ny stylus som heter S Pen som bland annat ska göra det möjligt att skriva ned anteckningar även när bildskärmen är helt avstängd. Telefonen sparar det du skriver på skärmen, och genom att knacka igen kan anteckningen sparas till senare.

Enligt Samsung är S6 Edge Plus mer lämpad för multimedia, medan Note 5 beskrivs som perfekt för de som vill arbeta med många saker på en gång. Båda telefonmodellerna har dock i det närmaste identiska tekniska specifikationer med en AMOLED-bildskärm på 5,7 tum, 64-bitars processor av typen Exynos 7420 och hela 4 gigabyte primärminne. Båda har också stöd för snabb trådlös laddning som kan ladda upp ett helt tomt batteri på två timmar. Vidare har telefonerna en 16 megapixel kamera på baksidan och en 5 megapixel på framsidan, och numera finns stöd för att filma i upplösningen 4K.

Mjukvara

Både S6 Edge Plus och Note 5 kommer med operativsystemet Android 5.1.1 Lollipop och Samsungs eget gränssnitt Touchwiz. En ny funktion är möjligheten att sända liveströmmar direkt från telefonernas kamera till Youtube, både över wifi och mobildata.

S6 Edge Plus har modifierat hur den välvda skärmen fungerar jämfört med sin mindre föregångare. Nu är det inte bara kontakter som kan ligga på skärmkanten utan vilken app som helst. En ny funktion som är begränsad till Note 5 är möjligheten att ta skärmavbilder av en hel skärm - inte bara det som syns utan också innehåll som måste skrollas fram.

Samsung visar också upp ett något oväntat tillbehör, nämligen ett kombinerat skydd och tangentbord med riktiga knappar som förvandlar telefonen till en Blackberry-liknande produkt. Själva tangentbordet täcker nedre delen av framsidan, och går att koppla loss och fästa på baksidan.

Galaxy S6 Edge Plus och Galaxy Note 5 börjar säljas i USA och Kanada redan 21 augusti, och förhandsbokningar inleds idag. Samsung har ännu inte gett någon information om lansering i övriga länder.

Samsung Pay

Samsung avslöjar också lite mer detaljer om det nya mobila betalsystemet Samsung Pay som först visades upp i mars. Tjänsten kommer att lanseras först i Sydkorea den 21 augusti, och därefter i USA 5 september. Andra länder uppges få tjänsten "i en nära framtiden", och Storbritannien, Spanien och Kina sägs vara näst på tur.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
59 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.