Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple möblerar om butiker

Apple planerar att städa upp i sina butiker genom att bland annat flytta musikspelaren Ipod till väggen med tillbehör, och ta bort förvirrande skyltar.

Året har fört med sig många förändringar i Apples butiker, inte minst på grund av lanseringen av den smarta klockan Apple Watch. Kanske är det också den nykomlingen som nu sätter ännu en spik i kistan för musikspelaren #Ipod. Enligt en rapport från 9to5mac planeras nämligen en ordentlig omflyttning i Apples butiker, där Ipod förflyttas från att visas upp på bord och hämtas från lagret till att hänga på väggen för tillbehör.

Ipod var en gång i tiden företagets flaggskeppsprodukt vid sidan av Mac och en stor bidragande orsak till Apples ekonomiska återhämtning under det tidiga 2000-talet. Idag har musikspelaren till stor del konkurrerats ut av Ipad och Iphone, och Apple slutade i år att rapportera försäljningen av Ipod separat vid kvartalsrapporter.

Enligt flera butiksföreståndare som instruerats om planerna kommer förändringarna att ske i amerikanska butiker nästa vecka under natten mot onsdag. Kunder som i framtiden vill köpa en Ipod kommer att kunna plocka enheten från tillbehörsavdelningen och betala för den som vanligt.

Smarta skyltar inte så smart

Att gömma undan Ipod från rampljuset är inte den enda förändringen Apple planerar. Även de smarta informationsskyltarna i form av utplacerade Ipad-enheter kommer att tas bort. Dessa skyltar består i dagsläget av föråldrade Ipad 2 som finns bredvid produkter som Mac, Ipad och Iphone för att visa priser och annan information.

Ipad 2 tas nu bort, men det blir inte någon återgång till skyltar av papper. Istället kommer prisinformationen att visas direkt på produkternas egna bildskärmar. Orsaken sägs vara för att skapa mer plats på borden för att ställa ut fler demoprodukter. En annan anledning är att många kunder upplevt förvirring gällande de smarta skyltarna, och inte förstått att enheten bara visade priser och inte kunde användas som en demoprodukt.

Istället för att ersätta Ipad 2 med nyare enheter tas de nu alltså bort. Enligt rapporten kommer dock en del större butiker behålla skyltarna under en övergångsperiod, och likaså kommer de butiker som använt Ipad Mini för att visa priser för Apple Watch att ha kvar dessa.

Det är inte känt om även Apples internationella butiker kommer att genomföra samma förändringar nästa vecka, men de brukar följa de amerikanska ganska tätt. Nyligen rapporterade 99mac också om att Apple vidtagit åtgärder för att ge sin vägg med tillbehör ett mer enhetligt utseende genom direktiv för hur förpackningar för tredjepartsprodukter ska se ut.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.